POHANKOVÁ BÁBOVKA S MÁKEM

Pohanková bábovka s mákem je náš osvědčený recept pro o něco málo zdravější verzi tohoto zákusku. Zachovává si svou výbornou, ne-li ještě lepší chuť, přesto je o něco zdravější než z klasické mouky. Pohanková mouka totiž obsahuje zdraví prospěšný rutin, který má příznivý vliv na cévní systém, a nejen to, má v sobě další pro zdraví příznivé látky. Navíc si na ni pochutnají i ti, kteří mají intoleranci na lepek, pohanka je totiž bezlepková pseudoobilovina. Doufáme, že vám naše bábovka bude chutnat.

Ingredience:

4 vejce (žloutky a bílky zvlášť)

200 g cukr krupice

200 ml rostlinného oleje

200ml mléka

250 g pohanková mouka Šmajstrla

1 vanilkový cukr (nemusí být)

1 jablko- nastrouhané nahrubo

3 polévkové lžíce celého máku

Trocha másla na vymazání formy

Pro vysypání vymazané formy lze použít pohankovou kaši natural

Špetka soli

Pohanková bábovka s mákem – postup přípravy:

Žloutky s cukrem, olejem a mlékem vyšleháme do pěny, můžeme přidat vanilkový cukr. Poté pomalu vsypeme prosátou pohankovou mouku Šmajstrla, přidáme nahrubo nastrouhané jablko a mák. Zvlášť si ušleháme sníh z bílků a špetky soli, ten poté  do těsta ručně vmícháme. Těsto přelijeme do vymazané a vysypané pečící formy na bábovku a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 45 min při teplotě 150-170°C. Dle chuti můžeme do bábovky přidat maliny, jahody či něco jiného, záleží jen na vaší chuti a fantazii. Přejeme vám dobrou chuť!

Pohanková bábovka s mákem z pohankového mlýnu Šmajstrla

Pohanková mouka má mnoho zdravotních benefitů a v kuchyni má velmi široké využití.

Pokud vás naše pohanková bábovka s mákem zaujala, neváhejte se podívat na další recepty, které jsme pro vás připravili. Máme naději, že v této kategorii najdete něco, co vás zaujme a že vám naše recepty zachutnají.

Jestliže jste zjistili, že vám nějaké pohankové suroviny došly, tak neváhejte a podívejte se na náš e-shop, valasska-pohanka.cz, kde je jednoduše dokoupíte.